אמנות האוכל המנחם: מתכונים לארוחת ערב נעימה ללילה

אוכל מנחם הוא מרכיב עיקרי בהרבה משקי בית ומסיבה טובה. הוא מספק תחושת חום והיכרות שיכולה להרגיע את הנשמה אפילו בלילות הכי צוננים. בין אם אתה במצב רוח לקלאסיקה כמו קציץ בשר או למשהו קצת יותר הרפתקני כמו צ'ילי, המתכונים האלה בטוח ימצאו חן בעיניך.

II. מתכוני אוכל מנחם

עוף וכופתאות

רכיבים:

  • 4 חזה עוף ללא עצמות וללא עור
  • 4 כוסות מרק עוף
  • 1 כוס קמח לכל מטרה
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפות חמאה ללא מלח
  • 3/4 כוס חלב

הוראות:

  1. בסיר גדול מביאים את מרק העוף לרתיחה. מוסיפים את חזה העוף ומבשלים 15-20 דקות, עד לבישול מלא.
  2. מוציאים את העוף מהסיר ומניחים בצד.
  3. בקערה נפרדת, טורפים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח. חותכים פנימה את החמאה בעזרת חותכן בצק או באצבעותיך עד שהתערובת מזכירה פירורים גסים.
  4. מערבבים פנימה את החלב עד שנוצר בצק רך.
  5. מרדדים את הבצק לעובי של 1/4 ס"מ וחותכים לריבועים בגודל 2 ס"מ.
  6. מוסיפים את הכיסונים לסיר עם מרק העוף ומבשלים 10-15 דקות, עד שהם תפוחים ומתבשלים.
  7. קורעים את העוף ומוסיפים חזרה לסיר. הגש חם.

מקרוני וגבינה

רכיבים:

  • 1 ק"ג מקרוני מרפק
  • 4 כפות חמאה ללא מלח
  • 4 כפות קמח לכל מטרה
  • 3 כוסות חלב
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1 כפית אבקת בצל
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 2 כוסות גבינת צ'דר מגוררת

הוראות:

  1. מבשלים את המקרונים לפי הוראות האריזה עד לדרגת אל-דנטה.
  2. בסיר נפרד ממיסים את החמאה על אש בינונית. טורפים פנימה את הקמח ומבשלים 1-2 דקות, עד שהתערובת חלקה ומבעבעת.
  3. יוצקים לאט את החלב תוך כדי טריפה מתמדת כדי למנוע גושים.
  4. מוסיפים את אבקת השום, אבקת הבצל, המלח והפלפל וממשיכים לבשל את הרוטב עד שהוא מסמיך, כ-5-7 דקות.
  5. מערבבים פנימה את גבינת הצ'דר עד להמסה.
  6. מסננים את המקרוני ומוסיפים אותם לרוטב הגבינה תוך כדי ערבוב לאיחוד. הגש חם.

צ'ילי

רכיבים:

  • 1 ק"ג בשר בקר טחון
  • 1 בצל, קצוץ
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 פלפל ירוק, קצוץ
  • 1 קופסת עגבניות חתוכות לקוביות (14.5 אונקיות)
  • 1 קופסת שעועית כליה (14.5 אונקיות), סחוטה ושטופה
  • פחית תירס אחת (14.5 אונקיות), מרוקן
  • 2 כפות אבקת צ'ילי
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור

הוראות:

  1. בסיר גדול משחימים את הבשר הטחון על אש בינונית עד לבישול מלא. מסננים כל עודפי שומן.
  2. מוסיפים לסיר את הבצל, השום והפלפל הירוק ומבשלים 5 דקות עד שהירקות מתרככים.
  3. מערבבים פנימה את קוביות העגבניות, השעועית והתירס.
  4. מוסיפים את אבקת הצ'ילי, הכמון, המלח והפלפל ומערבבים לאיחוד.
  5. מנמיכים את האש לנמוכה ונותנים לצ'ילי להתבשל במשך 20-30 דקות, עד שהטעמים מתמזגים יחד. מגישים חם עם התוספות האהובות עליכם, כמו גבינה מגוררת, שמנת חמוצה ובצל ירוק קצוץ.

קדירת בקר

רכיבים:

  • 2 ק"ג תבשיל בקר, חתוך לחתיכות של 1 אינץ'
  • 1 בצל, קצוץ
  • 3 גזרים, קצוצים
  • 3 תפוחי אדמה, קצוצים
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 2 כוסות מרק בקר
  • 1 כפית טימין
  • 1 כפית רוזמרין
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור

הוראות:

  1. בסיר גדול משחימים את הבשר על אש בינונית עד לצריבה מכל הצדדים.
  2. מוסיפים לסיר את הבצל, הגזר, תפוחי האדמה והשום ומבשלים 5 דקות עד שהירקות מתרככים מעט.
  3. מערבבים פנימה את רסק העגבניות ומרק הבקר, ומביאים את התערובת לרתיחה.
  4. מוסיפים את הטימין, הרוזמרין, המלח והפלפל, ומנמיכים את האש לנמוכה.
  5. מכסים את הסיר ונותנים לתבשיל להתבשל במשך 1-2 שעות, עד שהבשר רך והירקות מבושלים. הגש חם.

קציץ בשר

רכיבים:

  • 1 ק"ג בשר בקר טחון
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 1/4 כוס חלב
  • ביצה 1
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 כפית רוטב ווסטרשייר
  • 1 כפית בזיליקום מיובש
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור

הוראות:

  1. מחממים את התנור ל-350 מעלות צלזיוס. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. בקערה גדולה, מערבבים יחד את בשר הבקר הטחון, פירורי הלחם, החלב, הביצה, הבצל, השום, רוטב ווסטרשייר, בזיליקום, מלח ופלפל.
  3. מעבירים את התערובת לתבנית המוכנה ומחליקים את החלק העליון.
  4. אופים במשך 45-50 דקות, עד שהקציץ מבושל לחלוטין והטמפרטורה הפנימית מגיעה ל-165 מעלות צלזיוס.
  5. הניחו לקציץ הבשר להתקרר 5 דקות לפני החיתוך וההגשה.

III. איך להפוך אוכל מנחם לעוד יותר מנחם

שימוש במרכיבים טריים

אחד המפתחות להפיכת אוכל מנחם למנחם עוד יותר הוא שימוש בחומרי גלם טריים ואיכותיים. זה לא רק ישפר את הטעם של המנה שלך, אלא גם זה גם יגרום לך להרגיש טוב יותר בידיעה שאתה מכניס לגוף מזון בריא ומזין.

ניסויים עם תבלינים ועשבי תיבול

דרך נוספת להעלות את מזון הנוחות שלך היא להתנסות עם תבלינים ועשבי תיבול שונים. נסה להוסיף קורט אגוז מוסקט ל-mac and cheese שלך, או חופן בזיליקום טרי לרוטב העגבניות שלך. שינויים קטנים אלו יכולים להשפיע רבות על הטעם של המנה שלך.

הפיכת אוכל נוח לבריא יותר

אוכל מנחם לא חייב להיות לא בריא. ישנן דרכים רבות להפוך את המנות האהובות עליך לבריאות יותר, כמו שימוש בבשר רזה.